Бастунът на дядо

Прочит: Псалм 23:1-6

 

„Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мен; Твоят жезъл и Твоята тояга – те ме утешават.“

(Псалм 23:4)

 

В килера ми има един стар метален бастун със сива гумена дръжка, който е бил на моя дядо, но след това го използваше моят баща. Докато се бореше с рака, той се придвижваше бавно из къщата, подпирайки се на него. Може би след години аз също ще използвам бастуна на дядо.

Той ми напомня за Божието слово, което винаги ме утешава и насърчава в трудни моменти. Когато татко почина, един стих от псалмите ме успокояваше: „Баща на сирачетата и защитник на вдовиците е Бог в Своето обиталище“ (Псалм 68:5). Докато уреждах неговото завещание, препрочитах Йеремия 31:25: „Защото наситих изнурената душа и напълних всяка изтерзана душа“. А когато ми откриха бучка в гърдата и сърцето ми се изпълни със страх, се успокоявах с Матей 9:22: „Дерзай, дъще, твоята вяра те изцели“. Когато преминаваме през мрачната долина на съмнението, страха и депресията, можем да намерим утеха и насърчение в думите от Матей 28:20: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на века“. Псалм 23 също е извор на надежда – че Добрият пастир е с нас във всяка крачка и ще ни изведе към светлината.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоето слово, което е извор на утеха и духовно насърчение. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово ни учи и води дори когато преминаваме през долината на мрачната сянка.

Дебра Пиърс (Масачузетс)

 

Да се молим: ДА СЕ ОСЛАНЯМЕ НА БОЖИЕТО СЛОВО.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply