Беда или възможност?

Прочит: 2 Коринтяни 1:3-7

 

„Ето, очистих те, но не като сребро; изпитах те в пещта на скръбта.“

                                                                            (Исая 48:10)

 

Миналия месец получих доста лоши новини една след друга. Дядо почина и остави баба сама след 70 години брак. Брат ми се разведе със съпругата си, а те имат четири деца. Дъщерите ми, които учат в колеж, нямаше да успеят да дойдат на гости през лятната ваканция. Имах чувството, че всяка нова неприятна вест ме отчайва все повече.

Днес по време на библейския урок някой насочи вниманието ни върху един библейски стих, който бях чела, но върху който не се бях замисляла много: „Ето, очистих те, но не като сребро; изпитах те в пещта на скръбта“ (Исая 48:10). Моето състояние на някои хора би им се сторило като дребен проблем. Не бях преживяла загубата на брачния си партньор, децата ми правеха първите си стъпки към самостоятелен живот. Разбира се, за мен всички тези промени са тежки и скръбта ми е съвсем реална.

Насърчих се, когато помислих върху нещата, на които Бог ме беше научил през този труден период от живота ми. Имах за какво да мисля, за да не се отдавам на скръбта. Докато Бог ме придружава през трудностите, аз откривам повече неща за Него – за силата на любовта и верността Му.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за Твоето слово, което ни напомня постоянно, че мислиш за наше добро независимо от обстоятелствата. Молим Те, помагай ни да бъдем Твои съработници и да сме готови да помагаме на другите, като ги утешаваме с утехата, с която Ти ни утешаваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да открия добри възможности да служа на Бога дори в трудностите.

Дженифър Арън (Вашингтон)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ ЗА БЛИЗЪК ЧОВЕК.

Остави коментар

Live Reply