Без думи

Прочит: Даниил 2:19-23

„Уповавай на Господа и върши добро; така ще населиш земята и ще се храниш с увереност. Весели се също така в Господа и Той ще ти даде измоленото от сърцето ти.“
(Псалм 37:3-4)

Забързаният ми живот се промени, когато започна да ме боли дясното бедро. Насрочиха ми операция за смяна на ставата, но дотогава зависех от проходилка. Никога преди не бях изпитвала такава болка и бях изумена, че толкова бързо тя ме превърна в инвалид. На мястото на операцията се получи хематом и очакваното възстановяване вместо един месец, ми отне няколко. Докато приемах силните болкоуспокояващи, изпаднах в депресия, което не беше много характерно за веселия ми характер. Обадих се на приятели, за да ги помоля да ме подкрепят в молитва.
Няколко седмици по-късно се събудих след един много успокояващ сън. Помня, че се намирах на тъмно място, но заобиколена от хиляди блещукащи светлини. Почувствах се толкова спокойно, че насън започнах да хваля Бога. Тогава разбрах, че светлините символизират всички хора, които се молят за мен през този труден период.
Бог говореше на Даниил в сънища и може да говори и с нас така. Понякога не осъзнаваме посланието, защото не очакваме да го получим по този начин. Колкото по-близки сме с Бога и колкото повече говорим с Него, толкова по-лесно е да чуваме гласа Му, дори когато Той ни говори без думи.

Молитва: Изцерителю на всяка немощ, показвай ни Своята милост, когато искаме да се приближим към Теб. Амин.

Мисъл за деня: Бог може да ми говори и без думи.
Боби Смит Брайънт (Кентъки, САЩ)

Да се молим за: ХИРУРЗИТЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply