Без граници

Прочит: Марк 9:38-41

„Понеже онзи, който не е против нас, е на наша страна.“
(Марк 9:40)

Богослужението със съвременна музика започна – бяхме само двама музиканти и свирехме на барабани и акустична китара. Давахме всичко от себе си, но се чувстваше липсата на повече инструменти. Няколко дни след това едно момиче от църквата настояваше да поканя брат ѝ, за да свири с нас. Той беше страхотен китарист, но ми заяви, че не вярва в Бога. Не исках да допускам такъв човек да свири в хвалението, обаче се замислих, че и моята вяра не е особено силна. За щастие, сестра му беше доста настоятелна и аз се съгласих.
Докато свиреше в църквата, този млад човек повярва в Бога, а аз научих много важен урок – че не мога да определям границите на Божието действие.
Христовите ученици научиха същото. Един ден Йоан срещна човек, който не беше от техния кръг и изгонваше демони. Йоан се опита да го спре. Той беше убеден, че знае как Бог действа. Но Исус му отговори: „Не му забранявайте (…) Понеже онзи, който не е против нас, е на наша страна“ (Марк 9:39-40). Моля се Господ да отваря очите ни, за да виждаме какво върши в този свят, особено чрез хора, чрез които не очакваме, и на места, за които не сме подозирали.

Молитва: Боже, помагай ни да разбираме къде в този свят вършиш Своето дело и да бъдем Твои съработници. Амин.

Мисъл за деня: Божието дело в нашия свят няма граници.
Кевин Томас (Алабама)

Да се молим за: ЦЪРКОВНИТЕ МУЗИКАНТИ.

Остави коментар

Live Reply