Без колебание

Прочит: Колосяни 2:1-7

 

„И така, както сте приели Христос Исус, Господа, така и ходете в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, като изобилствате в нея с благодарение.“

(Колосяни 2:6-7)

 

Когато бях за първа година в гимназията, татко изгуби работата си. Получи удар и работодателят му прецени, че вече няма да може да изпълнява своите задължения. Изпаднахме в много трудно положение, а спестяванията на родителите ми намаляваха с всеки изминал ден.

В църквата знаеха през какво преминаваме, но ми предложиха да отида на летен лагер, като поемат две трети от таксата. Аз обаче бях градско момче и не ме привличаше идеята да прекарам седмица в гората. Освен това не се интересувах от четене на Библията и църковни събирания. Но хората от църквата и родителите ми ме убедиха да отида.

Когато пристигнахме, ме запознаха с други момчета, с които веднага започнахме да общуваме. Притеснението ми изчезна само след няколко часа. Научих много неща за общността от вярващи и колко е важно да изграждам живота си с Христос. Забавлявахме се, плувахме, пеехме. Този лагер преобърна живота ми.

Благодарен съм за църквата, която се погрижи за мен, и за служението, подарило ми прекрасното преживяване, при което Божията любов пусна дълбоки корени в моето сърце.

 

Молитва: Боже, помогни ни да се вкореним в Тебе, като следваме Твоя Син, Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Докато се колебая, Бог работи в мен.

Дъглас Ръфъл (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОТИВАТ НА ЛЕТЕН ЛАГЕР.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply