Без ограничения

Прочит: Матей 8:14-17

„Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.“
(Матей 7:7)

Когато майка ми се разболя от деменция, дойде да живее при мен. Лекарят ѝ изписа лекарства, но тя отказваше да ги пие. Ставаше все по-враждебна и накрая вече не познаваше близките си. Това ме караше да се чувствам се изтощена и обезсърчена. Постоянната ми молитва беше за сила да продължавам да се грижа за нея и когато вече не мога да го правя, за мъдрост да я настаня в подходящо лечебно заведение.
Но една вечер прочетох как Исус изцерява тъщата на Петър. Не се бях сещала да помоля Бога да изцери моята майка. Можеше ли такава болест да бъде изцерена? Припомних си, че силата на Бога не може да бъде ограничена от нищо, затова Го помолих да изцери майка ми.
Нищо ново не се случи непосредствено след моята молитва. Продължихме с ежедневните си задачи, но с времето майка ми започна да ми съдейства, да си припомня хора и да се успокоява. Когато братовчедка ми забеляза, че състоянието ѝ се е променило, аз знаех, че Бог е отговорил на молитвите ми. Тя живя още две години, през които се молеше за своите близки поименно. Дали бяха сбъркали диагнозата ѝ, дали лекарствата бяха подействали или беше изцерена по чуден начин, за мен не е толкова важно. Знам само, че помолих Бога за помощ и Той ми помогна.

Молитва: Господи Исусе, благодарим Ти за Твоята милост и помощ. Давай ни смелост, за да Те молим за това, от което се нуждаем, а не само за това, което смятаме, че е възможно да получим. Амин.

Мисъл за деня: За Бога няма ограничения.
Шарън Бийти (Алабама)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ДЕМЕНЦИЯ.

Остави коментар

Live Reply