Без остатък

Прочит: Марк 14:3-9

 

„… дойде една жена, която имаше алабастрен съд с миро от чист и скъпоценен нард; и като счупи съда, изля мирото на главата Му.“

(Марк 14:3)

 

Моят син ми подари от любимия ми афтършейв. Много се радвам на този подарък и вече няколко месеца го ползвам, като слагам по малко, за да имам за по-дълго време. Жената от днешния прочит обаче никак не се притесняваше да излее целия съд със скъпоценно миро на главата на Исус.

Често повтаряме, че бихме дали всичко за Спасителя, но истината е, че обичаме да се пестим. Даваме по малко, като се надяваме хората да го забележат и да прославят Бога (Матей 5:16). Бог иска цялото ни внимание, дарове, таланти и мисли: иска да Му се посветим напълно. Жената от днешния прочит ми напомня не само ценността на нашите дарове или нуждата от смирение. Разбира се, и двете са важни. Това, с което нейният пример ме впечатлява най-много, е жестът, с който чупи съда и излива цялото миро – без остатък.

Нашето посвещение на Бога е неоценим дар. Какво избираме: да Му даваме по малко от това, което имаме, или да счупим съда с даровете, които сам Той ни е подарил, и да се посветим изцяло на Него?

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за скъпоценния дар – Твоя Син Исус Христос. Нека с радост се посвещаваме изцяло на Него. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се опитам да се посветя изцяло на Бога.

Дейвид Шрефлър (Пенсилвания)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРИЗОВАН КЪМ НОВО СЛУЖЕНИЕ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply