Без страх

Прочит: Колосяни 3:15-17

„… каквото и да вършите, със слово или дело, вършете всичко в името на Господ Исус, като благодарите чрез Него на Бога Отца.“
(Колосяни 3:17)

През януари 1959 г., когато бях новоповярвал християнин, получих назначение във военновъздушната база Осан в Корея, където служех с две нашивки на ръкава. Сержантът по поддръжката и имаше пет, което означаваше, че ме превъзхожда по ранг. Когато той си позволи да използва обидни думи за корейката, проверяваща документите ни, го помолих да бъде по-внимателен. Мисля, че забележката не беше приета сериозно. След като излязохме от помещението, той ми се нахвърли и заяви, че ако ми стане началник, ще имам големи проблеми. По-късно това се случи и той изпълни обещанието си, като ме изпрати да поправя остарял самолет в изключително лошо състояние.
Реших, че както и да се отнася с мен и колкото и да ми е тежко, ще следвам повелята на Ефесяни 6:5. Вярата ми помогна да се покоря на всички заповеди на своя началник, при това с добро отношение. След седмици усилен труд самолетът премина през изпитателен полет и не се откри никакъв проблем. През август сержантът беше толкова доволен, че ме предложи за летец на месеца.
Винаги е най-добре да поставяме Христос пред себе си и да разчитаме Той да ни изведе от всяка трудна ситуация.

Молитва: Господи, помагай ни да не се притесняваме от хората и да проявяваме на дело вярата си такива, каквито сме. Амин.

Мисъл за деня: Ще следвам Христос независимо от обстоятелствата.
Гордън Роуз (Индиана, САЩ)

Да се молим за: ХОРАТА ОКОЛО НАС, КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ ХРИСТОС.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply