Без страх

Прочит: Псалм 40:1-5

 

„Господ, Той е, Който ходи пред теб, Той ще бъде с теб; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не се бой!“

                                                                     (Второзаконие 31:8)

 

По новините казаха, че бурята е унищожителна. Репортерите интервюираха хора, които не са успели да се приберат, за да видят какви щети е нанесла тя върху къщите им. Жертвите не знаеха дали все още имат домове и как ще се справят след такова разрушение.

Страхът от бъдещето може да приеме всякакви форми: несигурност в работата, притеснение за живота и здравето на близките, финансови сътресения…

Моят страх се нарича „резултати от мамография“. Майка ми почина от рак на гърдата, затова при мен има повишен риск да се разболея от същото. Винаги се доверявам на Бога, когато ме е страх, но след като направих изследването, се чувствам по-слаба, защото в ума ми се въртят какви ли не мисли. Те ме заливат като потоп; чувствам, че се давя.

Библията ми казва, че Бог, Който винаги е бил до мен, ще продължи да ме закриля и придружава във всичко. Не зная какво ме очаква, но се опитвам да не изгубя вярата си. Зная, че мога да се надявам на Господа, каквото и да се случва.

 

Молитва: Любящи татко, нека не забравяме, че си с нас при всякакви обстоятелства. Освободи ни от страховете за бъдещето. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е на моя страна, не бива да се страхувам.

Деб Велинес (Илинойс)

 

Да се молим за: ЖЕНИТЕ, КОИТО СА БОЛНИ ОТ РАК НА ГЪРДАТА.

 

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply