Безкрайна любов

Прочит: Йов 42:10-13

 

„И Господ преобърна плена на Йов, когато той се помоли за приятелите си; и Господ даде на Йов двойно повече, отколкото имаше преди.“

(Йов 42:10)

 

Малко след като навърших 40 години, здравето ми започна да се влошава. Нямах апетит, не можех да спя, отслабвах и се изнервях. Започнаха и проблеми в семейството, а най-голямото ни дете се подготвяше за колеж. По принцип лесно намирам разрешение на трудностите, но сега беше различно. В най-мрачните моменти се замислях за Йов и неговото страдание. Той никога не похули Бога, а се държеше здраво за своята вяра. Накрая Бог го благослови и му подари нови блага.

Историята на Йов ми даде надежда, че и аз мога да премина през мрачната долина. След няколко месеца безсъние и загуба на тегло ме приеха в болница. Диагнозата беше тежка клинична депресия. Чувствах ужасна физическа и емоционална болка, но с правилното лечение и грижата на персонала започнах да се подобрявам. Апетитът ми се възвърна и започнах да спя нормално. След десетдневен престой ме изписаха.

Историята за Йов и неговото възстановяване изигра ключова роля в този период от живота ми. Дори понякога да се чувстваме, сякаш Бог ни е изоставил, ако се държим здраво във вярата, Божията любов ще ни пренесе през мрачната долина. От онзи тежък момент минаха 30 години, но оттогава всеки ден благодаря за примера на Йов, който не се отказа от Божията безкрайна любов.

 

Молитва: Господи, в най-мрачните и в най-светлите си дни Ти благодарим за безкрайната Твоя любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов ще ме преведе през най-мрачните места.

Лари Доуъл (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ.

 

Остави коментар

Live Reply