Безценен дар

 

Прочит: Ефесяни 2:1-10

 

„Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога.“

                                                                           (Ефесяни 2:8)

 

За рождения си ден получих от своя близка приятелка два подаръка: кутия с инструменти и обици. Когато ги разопаковах, ми стана много забавно. Бяха толкова различни, но толкова подходящи в този момент! Само някой, който ме познава добре, знае, че досега използвах кухненския нож вместо отвертка и точилката вместо чук. Освен това, приятелката ми знаеше за слабостта ми към обиците. Перфектни подаръци!

Ефесяни 2:8 ни открива най-безценния подарък, който можем да получим: спасението. То е дар, независещ от нашите заслуги. А дарът от Бога може да е само съвършен, защото Бог е съвършен.

Моята приятелка ме познава и знае от какво се нуждая. Бог ни познава много по-добре, отколкото ние познаваме близките си хора, повече, отколкото познаваме самите себе си. Христос ни казва, че и космите на главата ни са преброени (Матей 10:30). Бог знае, че се нуждаем от Спасител, защото сами не можем да се справим с последствията от греха. Господ не само ни познава, но и ни обича. Точно затова Той ни дава подарък, който отговаря точно на нашата нужда. Исус е най-безценният дар!

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че изпрати Исус, за да спаси този свят. Амин.

 

Мисъл за деня: Най-големият дар идва от любящия наш Отец.

Ева Мадокс (Делауеър)

 

Да се молим: ДА ПРИЕМЕМ С БЛАГОДАРНО СЪРЦЕ БОЖИЯ БЕЗЦЕНЕН ДАР.

Остави коментар

Live Reply