Безусловна любов

Прочит: Йоан 13:1-17

„И така, ако Аз, Господ и Учител, ви умих краката, то и вие сте длъжни един на друг да си миете краката.“
(Йоан 13:14)

За рождения си ден получих от сестра си много скъп подарък. Това не беше изключение, защото тя винаги е била много щедра към мен. Откакто повярва и стана християнка, още когато беше в шести клас, нейният силен пример за любов към ближния промени моя и живота на много хора. Тя споделя всичко, което има – храна от градината си, медицински съвети, домашно приготвени сладкиши и дълги часове на служение. Спомняме си дългогодишния ѝ труд като младежки ръководител и помощта ѝ в организацията на църковните събирания.
Примерът на безусловна и неповторима любов, който показа Исус, когато изми краката на Своите ученици, беше труден за приемане, но той е важен за всеки от нас, защото всички сме призовани да служим на Бога, като обичаме и се грижим за своите ближни. В Яков 1:22 се казва: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си“. Когато приемем безусловната любов на Исус, можем да я изявим и на други.

Молитва: Боже на любовта, благодарим Ти за любовта, която ни даряваш чрез Своя Син. Нека тя прелива в нас, за да я споделяме и с другите. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся възможности да споделям Божията любов.
Кей Хоук (Охайо)

Да се молим за: СЕСТРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply