Благи думи

Прочит: Колосяни 4:2-6

„Това, което говорите, да бъде винаги с благодат, подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.“
(Колосяни 4:6)

Един бизнесмен, който чакаше след мен на опашката в пощата, бързаше за полет. Когато хората започнаха да коментират, че обслужването е бавно, той каза: „Не е толкова зле, мисля, че ще си хвана самолета“. Разговорът се насочи към обслужването на авиокомпаниите и сигурността на пътниците. Бизнесменът сподели, че лети от Финикс по работа всяка седмица и полетите му почти никога не закъсняват, а служителите на летището са чудесни. После започна да ни разказва интересни истории от своите пътувания.
Когато дойде моят ред, аз реших да му го отстъпя. „Няма нужда“ – каза той. Отвърнах, че настоявам. След като изпрати колета си, той се обърна към мен и ми подари едно червено жирафче с логото на неговата компания. Това предизвика реакцията на един от чакащите: „Какъв прекрасен жест!“.
В Колосяни 4:6 Павел настоява: „Това, което говорите, да бъде винаги с благодат, подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго“. Думите ни имат значение. С начина, по който водеше разговора, бизнесменът на опашката промени отношението на критично настроените. Жирафчето стои на бюрото ми, за да ми напомня да избирам благи думи.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни учиш, че благите думи и делата на милосърдие са силно свидетелство. Помагай ни да виждаме възможностите да засаждаме семената на мира. Амин.

Мисъл за деня: Искам думите ми да бъдат „винаги с благодат“ (Колосяни 4:6).
Сидни Ейви (Калифорния)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ ПО РАБОТА.

Остави коментар

Live Reply