Благодарност

Прочит: Неемия 12:31-43

„Славете Господа, защото е благ, защото Неговата милост трае до века.“
(Псалм 118:1)

Семейството ми преминаваше през емоционалния водовъртеж, причинен от безработицата и търсенето на препитание. Сутринта, в която прочетох днешния пасаж от Неемия, се чувствахме отчаяни. С мъжа ми обикновено започнахме деня с молитва, докато се разхождахме из квартала. Но в онази сутрин направихме нещо различно.
Вместо да се молим за нуждите си, решихме в един глас да възхвалим Бога, както направиха хвалителите в книгата Неемия. Не искахме, не изброявахме нещата, които ни бяха потребни, просто изказвахме своята признателност.
Започнахме да изброяваме различни благословения: „Благодарим ти, Господи, за новото начало и за новите милости“, „Благодарим Ти за семейството“, „Благодарим Ти за сигурността в квартала“, „Благодарим Ти, че ни подсигуряваш необходимото“, „Благодарим Ти за надеждата“.
Продължавахме така близо час и списъкът не се изчерпа. Денят, който започна с разочарование, се превърна в радостно време за нас, защото си спомнихме Божия призив да бъдем благодарни при всякакви обстоятелства.

Молитва: Боже, извор на всяко благословение, благодарим Ти, че изпълваш живота ни с добрини, дори когато преминаваме през трудни времена. Помогни ни винаги да бъдем благодарни. Амин.

Мисъл аз деня: Благодарността е път към радостта.
Лори Хетчър (Южна Каролина)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СИ ТЪРСИ РАБОТА.

Остави коментар

Live Reply