Благодарност

Прочит: Исая 41:8-14

 

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение…“

(Филипяни 4:6)

 

Имам страх от удавяне, затова последователно избягвах водата. Преди да навърша 40 години, реших да се изправя пред този свой страх и да се запиша на уроци по плуване. Треньорът ми знаеше, че се притеснявам, затова ме накара да направя специално упражнение преди урока. Хванах се за ръба на басейна и започнах да потапям глава във водата и да я изваждам. Направих го стотици пъти, докато се успокоя. Вече бях готова да започна.

Бог знае, че често се тревожим. Библията много пъти ни казва да не се страхуваме. Господ не иска да живеем в страх и също като треньора ми по плуване знае, че няма да слушаме гласа Му, ако сме изпълнени с тревога. Затова ни дава едно упражнение, което може да ни помогне: да се молим за всяко нещо с благодарни сърца.

Умът ни не може да е изпълнен едновременно с благодарност и със страх. Когато тревогата надделее, ни е трудно да си спомним дори за едно нещо, което предизвиква благодарност в нас, но нека не се отказваме и да си повтаряме: „Благодарим Ти, Боже, че ми позволяваш да дойда при Тебе със своите нужди“. Господ ще приеме молитвата и ще ни помогне да бъдем благодарни във всяка ситуация.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за обещанието да ни даваш сила и да ни помагаш. Отвори сърцата ни за многото Твои благословения. Искаме те да са изпълнени с благодарност. Амин.

 

Мисъл за деня: Благодарното сърце преодолява тревогата.

Ейми Лин Тейлър (Колорадо, САЩ)

 

Да се молим: ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТРЕВОГАТА.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply