Благодарствена картичка

Прочит: Евреи 10:19-25

 

„… нека се грижим един за друг, така че да се поощряваме към любов и добри дела…“

(Евреи 10:24)

 

Аз участвам в две служения на нашата църква. Тя не е голяма и понякога изглежда, сякаш няколко човека вършат цялата работа. Затова е лесно да се почувстваш недооценен. Това ми се случи съвсем скоро. В мен непрестанно се надигаше горчивина от това, че малко хора се грижат за толкова неща.

Тогава получих благодарствена картичка, в която се оценяваха усилията ми в служението на Бога. Тя напълно промени моето отношение. На първо място, обърна погледа ми в правилната посока – към Бога. Освен това освежи духа ми. И друго – напомни ми колко е важно да разчитам на казаното в Евреи 10:24: „нека се грижим един за друг, така че да се поощряваме към любов и добри дела“.

Поощряването не е трудно. То може да стане с насърчителни думи след неделното богослужение, имейл, картичка или обаждане. Може да е анонимно! Едно изречение: „Моля се за тебе и оценявам служението ти за Божието царство“, може да има огромно значение за нечия вяра. Знам го от опит.

 

Молитва: Господи, направи ни чувствителни към нуждите на нашите братя и сестри и ни напомняй да бъдем щедри в насърчението. Амин.

 

Мисъл за деня: Една добра дума може да има голямо влияние в живота на някого.

Естър Макдоналд (Канада)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ В ЦЪРКВАТА.

 

Остави коментар

Live Reply