Благодарствено камъче

 

Прочит: Ефесяни 5:15-21

 

„За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус.“

(1 Солунци 5:18)

 

Всеки ден прибирам в джоба или портмонето си по едно камъче. Този съвет ми даде моят духовен наставник, за да няма нито един ден, в който да пропусна да благодаря на Бога.

През един горещ следобед с шофьора на църквата разнасяхме писма по домовете. Бяхме на път към последния адрес, когато попаднахме в много натоварен трафик и трябваше да чакам в продължение на половин час. Започнах да ставам нетърпелива и да се оплаквам, но шофьорът се усмихна и ми каза: „С автобус щеше да е още по-трудно, отколкото с колата“. Неговите думи ме отрезвиха и аз се сетих за камъчето в джоба ми.

През повечето време ние забелязваме какво в живота ни липсва, вместо всичко, което имаме. Повече се оплакваме, отколкото да благодарим. В Първото послание към солунците 5:18 се казва за всичко да благодарим, дори когато обстоятелствата не го предполагат.

Вместо да мърморя за трафика, можех да кажа: „Благодаря Ти, Боже“. Всеки от нас може да си намери символ или просто стих от Библията, който да му напомня да благодари на Бога при всякакви ситуации. Нека заменим оплакването с благодарност.

 

Молитва: Господи, помогни ни да намираме думи на благодарност при всякакви обстоятелства. Амин.

 

Мисъл за деня: Благодарността към Бога е по-добрият път от постоянното недоволство.

Шарами Чи (Филипини)

 

Да се молим: ЗА ВСИЧКО ДА БЛАГОДАРИМ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply