„Благодаря, че беше тук“

Прочит: Псалм 118:5-14

 

„Славословете Господа; призовавайте името Му; възвестявайте между народите делата Му.“

                                                                                   (1 Летописи 16:8)

 

От много години съм служител в „Комунални дейности“ и често се отзовавам на странни повиквания и в неудобно време. Много пъти ме посрещат с ярост, сякаш съм лично отговорен за някоя повреда. Свикнал съм да ме обвиняват в некомпетентност, безотговорност и дори в съзнателно увреждане с цел да спечеля допълнителен доход. Всичко това ме наранява и нагнетява в мен лоши чувства към хората. Въпреки това когато чуя: „Благодаря Ви, че бяхте тук“, надеждата в доброто се възвръща.

Всички сме преживявали в живота си разрушения, които никой човек не може да поправи. Тогава сме имали нужда от Бога, защото само Той може да разреши проблемите напълно. Можем да сме уверени, че винаги когато Го помолим за помощ, Той ще се отзове и ще ни възстанови. На Бога винаги можем да кажем: „Благодаря Ти, че беше тук“.

 

Молитва: О, святи Отче, никога не ни позволявай да забравим, че ако се обърнем към Теб с вяра, ще ни дариш със сила да продължим напред. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги отговаря на молитвите.

Марк Картър (Тексас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В „КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ“.

Остави коментар

Live Reply