Благодаря

Прочит: Псалм 34:17-22

„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш.“
(Исус Навин 1:9)

Още от малка родителите ми ме учеха да казвам „моля“ и „благодаря“. Когато бях на десет години, мама почина и потънах в скръб. Нейната загуба остави дълбока рана в мен и не можех да проумея защо се случва. Питах се как ще говоря с Бога за това. Бях научена да Му благодаря за всичко, но как трябваше да Му благодаря за това?
Разбрала съм, че от момента, в който поискаме да се молим, Бог ни дава сила и необходимите думи. Той знае нашите нужди още преди да сме ги представили пред Него. С времето аз станах по-благодарна на Бога за всичко, което ми дава всеки ден. В добро и в лошо Господ ми е помагал да остана закотвена във вярата, уверена, че Той е с мен.
Във време на най-дълбока скръб трябва да се молим с най-голяма вяра. Бог ще ни подкрепя и ще ни води.

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти, че си ни обещал да ни подкрепяш винаги. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Мога да съм спокоен, че Божията любов ме подкрепя.
Ирене Родригес (Боливия)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СКЪРБИ ОТ ЗАГУБАТА НА РОДИТЕЛ.

Остави коментар

Live Reply