Благословени всеки ден

Прочит: Колосяни 3:15-17

 

„Ще благославям Господа, Който ме е вразумил; също и през нощта ме учи сърцето ми. Винаги слагам Господа пред себе си; понеже Той е отдясно ми, аз няма да се поклатя.“

                                                                            (Псалм 16:7-8)

 

Когато съпругът ми ме изостави с три деца и неизплатена ипотека, смятах, че животът ми никога няма да влезе в релси отново. Все не ми стигаха пари, време и помощ, за да се справя с нуждите на ежедневието. Опитвах се да не се самосъжалявам, особено когато ми се струваше, че всеки около мен има прекрасен живот.

Прочетох историята на един човек, който решил да завършва всеки ден с благодарност за три неща, които има в живота си. Реших и аз да опитам. В началото се сещах само за простички неща, като тока и водата вкъщи. С времето осъзнах, че тези простички неща винаги съм приемала като даденост и не съм ги оценявала истински.

Колкото повече време минаваше, толкова по-лесно ми ставаше да откривам неща, за които съм благодарна. Научих се да благодаря за телефонно обаждане от приятел, за смеха на моите деца, за вечерята, която слагам на масата. Благодарността ми помогна да осъзная колко много благословения ми е подарил Бог и как с повечето от тях свиквам и ги приемам, без да ги ценя. Благодарността направи товара на ежедневието по-лек.

 

Молитва: Боже, помагай ни винаги очите и сърцата ни да са отворени за всички благословения, които ни изпращаш. Амин.

 

Мисъл за деня: За кои три неща съм благодарен днес?

Сали Бери (Ню Йорк)

 

Да се молим за: САМОТНИТЕ РОДИТЕЛИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply