Благоухание

Прочит: 2 Коринтяни 2:14-17

 

„Но благодаря на Бога, Който винаги ни води в победително шествие в Христос и на всяко място изявява чрез нас благоуханието на познанието за Него.“

(2 Коринтяни 2:14)

 

„Вдигнете ръка, когато успеете да го помиришете“ – казах на студентите си, когато започнахме опита за дифузия. Бях застанала най-отпред в класната стая и бях пръснала ароматизатор във въздуха. Студентите на първите чинове веднага вдигнаха ръка. Проследявайки посоката на вдигнатите ръце, можехме да разберем, че ароматът постепенно се разпространява към дъното на стаята. Накрая всички бяха вдигнали ръка.

В днешния прочит се казва, че сме призовани са бъдем Христово благоухание. Както ароматът, който пръснах в класната стая, се разпространи навсякъде, ароматът на Божията любов се разпространява, когато служим на хората в името на Исус Христос. Насърчението, изслушването, времето за някого в нужда са само част от начините, по които можем да проявим Божията любов и да вдъхновим и другите да я споделят, за да достигне тя до всички земни краища. Нека днес намерим начин да бъдем Христово благоухание в този свят, който има нужда да познае и преживее Божията любов!

 

Молитва: О, Боже, ние сме благословени с Твоята любов и искаме да я споделяме с всички, които срещаме. Давай ни сила в служението. Амин.

 

Мисъл за деня: Навсякъде около нас има възможности да споделяме Божията любов.

Джин Алън Мейш (Мериленд, САЩ)

 

Да се молим за: ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ.

 

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply