Благоухание

Прочит: 2 Коринтяни 2:14-16

 

„Но благодаря на Бога, Който винаги ни води в победително шествие в Христос и на всяко място изявява чрез нас благоуханието на познанието за Него.“

                                                                          (2 Коринтяни 2:14)

 

Докато работех в градината един ден, забелязах, че една зимна роза започва да цъфти. Тъй като знаех, че студът така или иначе ще я убие, я подрязах и я прибрах вкъщи. Само за няколко дена розата разцъфна и изпълни всекидневната ни със своя аромат.

Ароматът ме върна към детството, когато ходех на гости при баба в Северна Калифорния. Нейната къща беше пълна с рози. Помня как дядо си почиваше на люлеещия се стол, а из къщата тичаше техния сладък йоркширски териер. Но най-ясният спомен от това време е именно ароматът от рози.

Създадени сме, за да разпространяваме аромата на познаването на Бога навсякъде (2 Коринтяни 2:14). Това става, когато следваме примера на Христос в любов и служение на другите (Ефесяни 5:1). Както ароматът от рози извиква спомените, така и нашият живот и служение трябва да напомнят на хората за Божията любов и грижа. По какъв по-добър начин можем да прославим нашия Създател?

 

Молитва: Господи, нека с радост бъдем подражатели на Исус Христос. Нека животът ни бъде благоухание за онези, които имат нужда да научат колко много ни обичаш и се грижиш за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво правя, за да напомням на хората за Божията любов?

Тимъти Остин (Турция)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ВНУЦИ.

 

Остави коментар

Live Reply