Близо до дома

Прочит: 1 Петр. 4:7-11

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг…“

(1 Петр. 4:10)

 

Когато бях на осем, казах на Бога, че искам да стана мисионер. Мислех, че това е най-добрият начин да Му засвидетелствам своето посвещение. Като пораснах, се опитах да осъществя тази своя мечта, но срещах само затворени врати. Не разбирах защо Бог не иска да ме използва за Своето дело.

Той е имал друг план – да стана майка и домакиня и да имам малък бизнес. Не очаквах това и понякога съжалявам, но с времето Господ ми показва, че съм призована да бъда вярна в това, което ми е поверил. Неговият план е бил не да съм мисионер в далечна страна, а да служа в своята родина, в живота, който имам.

Каквото и да е призванието ни, около нас има хора, които се нуждаят от Божията любов. Бог може да ни призове да бъдем Негови служители там, където се намираме. Когато наш ближен се нуждае от помощ, една картичка, посещение или домашно сготвена храна може да е отговор на Божия призив. Същото се отнася и за помощта към някой възрастен, който не може отиде сам на преглед. Когато ставаме Божите ръце и крака за хората около нас, сме истински мисионери!

 

Молитва: Небесни Отче, искаме да Ти служим. Покажи ни възможностите, които вече си поставил пред нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще ми дава възможности за служение всеки ден.

Наоми Фата (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: ЖЕНИТЕ, КОИТО ИМАТ БИЗНЕС.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply