Бог е добър!

Прочит: Исая 40:28-31

„… вкоренени и основани в любовта, да бъдете силни да разберете заедно с всички светии какво е широчината и дължината, височината и дълбочината и да познаете Христовата любов…“
(Ефесяни 3:17-19)

Преди повече от 30 години срещнах една жена, която остави ярка следа в моя духовен живот. Тя беше лъчезарна, общителна и красива, работеща майка на две деца. Беше болна от рак на гърдата. Въпреки това излъчваше радост, която не можех да си обясня.
Говорехме за толкова неща, когато се срещахме, и винаги разговорът включваше с констатацията, че Бог е добър. Веднъж, когато разбра, че не ѝ остава много, тя отново ми го казва: „Бог е добър“. Спомням си, че отвътре крещях: „Как можеш да кажеш това! Имаш две деца и любящ съпруг, които се нуждаят от теб!“. Усмихнах се и кимнах.
Благодарение на тази чиста вяра на моята приятелка аз никога не забравям, че нашият любящ Творец е добър и страда с нас, когато лошото в този свят ни достигне. Бог ни обича, утешава ни, грижи се за нас и ни държи в най-трудните моменти. Нашият Господ е милостив и състрадателен. Той ни е дал най-големия дар – вечния живот. Имаме надежда, Бог наистина е добър.

Молитва: Милостиви и любящи Боже, благодарим Ти, че си с нас във всяка крачка от пътя. Амин.

Мисъл за деня: Как чувствам Божията доброта в моя живот?
Маргарет Айрик Аксън (Южна Каролина)

Да се молим за: БОЛНИТЕ ОТ РАК НА ГЪРДАТА.

Остави коментар

Live Reply