Бог е добър

Прочит: Псалм 119:65-72

„Ти си благ и правиш добро…“
(Псалм 119:68)

Прекарах Рождество Христово с татко в болницата. Когато чувах стенанията на други болни, започвах да се моля. Беше много тежко, но необходимо. Псалмистът казва: „Добре ми стана, че бях наскърбен, за да науча Твоите наредби“ (Псалм 119:71). Трудните моменти ни помагат да разчитаме повече на Бога.
Когато се борим с изпитанията, можем да намерим мир и надежда, защото дори в трудностите Бог е верен и добър. Можем да се доверим на Него, Той иска най-доброто за нас и ни приближава към Себе Си. И ние като псалмиста можем с увереност да кажем: „Господи, Ти си сторил добро на слугата Си според словото Си“ (Псалм 119:65). Слава да бъде на Бога.

Молитва: Боже, помогни ни да виждаме Твоята доброта дори когато преминаваме през трудни времена. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Бог винаги иска най-доброто за мен.
Мери Шу Линг (Сингапур)

Да се молим за: ЛЕКАРИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ.

Остави коментар

Live Reply