Бог е добър

Прочит: Псалм 145:1-9

 

„Благ е Господ към всички; и благите Му милости са върху всичките Му творения.“

(Псалм 145:9)

 

Когато преминавах през трудни времена, не можех да разбера какво върши Бог в живота ми. Всички други изглеждаха щастливи, но аз – не. Питах се много неща: защо Бог не отговаря на молитвите ми, защо други хора живеят според интересите си, а аз трябва да се съобразявам постоянно, защо Господ не ме обича, какво са направили другите, за да ги обича повече. Постепенно започнах да вярвам, че не съм обичана от Бога, и това ми донесе разочарование и отчаяние. Отне ми доста време, за да осъзная, че Бог е добър с мен, и да видя всичките Му благословения.

Започнах да забелязвам, че дори когато нещата не вървят според моите очаквания, Бог ги довежда до добър край. Така започнах да Му вярвам и да разбирам, че показва доброта към всеки от нас по различни начини.

Може да не разбираме защо ни се случват лоши неща или защо Бог не ни дава нещата, които искаме и от които се нуждаем. Когато се съмняваме в Неговата доброта, нека спрем и се замислим за всичките Му благословения. Това ще ни помогне да осъзнаем, че Господ е бил добър към нас винаги и че продължава да бъде добър.

 

Молитва: Боже, отвори очите ни, за да видим Твоята доброта. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог желае само добри неща за мен.

Енид Ада Ниномуджини (Танзания)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА.

 

Остави коментар

Live Reply