Бог е добър

Прочит: 2 Коринтяни 12:6-10

„Славете Господа, защото е благ, защото милостта Му трае до века.“
(Псалм 136:1)

Преди няколко години разбрах, че имам ревматоиден артрит. Малко по-късно преживях период на обостряне и болката беше непоносима. Бях безпомощна. Всичко ме болеше, включително скулите и челюстта. Въпреки това знаех, че Бог е с мен и няма да ме изостави.
Преди време бях преминала през тежка депресия след загубата на моя годеник и имах опит от Божията доброта и грижа. Той ми помогна чрез помощта на хората и ме насърчаваше чрез Своето слово. Сега трябваше да се справям с изпитанието на физическата болка, но Господ я смекчи и ми дари радост. Някои от приятелите ми бяха изненадани. Те не проумяваха как мога да се радвам при това положение. Но нали няма нищо невъзможно за Бога? Аз им обясних, че Той е с мен в най-мрачните моменти, че никога не ме оставя и винаги се грижи за мен.
Бог е добър – дори когато оставаме без работа. Бог е добър – дори ако бракът ни се провали. Бог е добър – дори когато губим свои близки. Той е добър – дори когато страдаме и ни боли. Той винаги е добър и само вярата в Божията неизмерима доброта може да ни даде необяснима, но заразителна радост. Бог е добър – винаги!

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че си добър. Помогни ни да вярваме в това, за да споделяме радостта с хората, които преминават през изпитания. Амин.

Мисъл за деня: Дори когато обстоятелствата в живота ни са трудни, Бог е добър.
Тина Чейвс (Ню Джърси)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ.

Остави коментар

Live Reply