Бог е любов

Прочит: 1 Йоан 4:7-12

„Възлюбени, да се обичаме един друг…“
(1 Йоан 4:7)

Моята скъпа приятелка в гимназията беше лъчезарна, състрадателна и любезна, но не беше щастлива. Една сутрин тя не дойде на училище. По-късно разбрах, че се е самоубила. Много въпроси се породиха в ума ми. Не можех ли да ѝ обръщам повече внимание? Имаше ли нещо, с което бих ѝ помогнала? Как не бях забелязала предупредителните знаци?
Много хора в училище наричаха постъпката на моята приятелка грях. От Библията и от църквата аз знаех, че Бог е любов. Не можех да приема, че любящият Бог би осъдил моята приятелка за това, че не е издържала на житейските удари. Чувствах се виновна, объркана и изплашена.
Една от причините, поради които избрах християнския профил в колежа, беше да вниквам в трудните въпроси. Все още не съм открила всички отговори, но чувствам, че трябва да свидетелствам за Божията безусловна любов и безгранична простителност. Бог ни обича както в нашите болки, така и в радостите ни, когато се намираме на високи места и когато падаме.
В училище нямах достатъчно смелост и сигурност, за да стоя зад убеждението си, че моята приятелка е възлюбено Божие дете. Сега уверено свидетелствам, че любовта е много по-силна от всяко осъждане и страх. Бог е любов!

Молитва: Любящи Боже, нека нашите думи и дела отразяват Твоята велика любов днес и винаги. Амин.

Мисъл за деня: Бог ме обича във време на болка, както и във време на радост.
Хуа-Йънг Чонг (Илинойс)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ОБМИСЛЯ ДА ОТНЕМЕ ЖИВОТА СИ.

Остави коментар

Live Reply