Бог е милостив

Прочит: Притчи 3:1-10

„Изцели ме, Господи, и ще бъда изцелен; спаси ме и ще бъда спасен…“
(Йеремия 17:14)

През зимата на 2016 г. с жена ми получихме от лекаря резултатите от моите изследвания: имах рак с разсейки в костите. Въпреки това не се изплаших, защото бях сигурен, че съм в Божите ръце и Той има план за мен. През 40-те години като вярващ човек живях със следните стихове от Библията: „Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти“ (Притчи 3:5-6). Сега най-много се нуждаех от тези думи.
След две трансплантации на стволови клетки влязох в ремисия и започнах осеммесечен курс химиотерапия. По време на тази битка Бог направи невероятни неща, като ми позволи да достигна до много хора по целия свят чрез два блога, които обновявам всеки ден, и чрез 1000 стихотворения и песни. Тялото ми е здраво и става все по-здраво. Бог е много милостив към мен.
Когато се изправим пред изпитания, които не разбираме, можем да се доверим на Бога, Който знае всичко. Можем да разчитаме на Неговата сила и в добри, и в трудни моменти. Милостивият Господ може да ни преведе през всичко.

Молитва: Боже, помагай ни винаги да виждаме Твоята милост, която ни обгражда всеки ден. Когато сме изплашени, помогни ни да Ти се доверим да извършиш делото Си в нас. Амин.

Мисъл за деня: Бог е милостив към мен.
Питър Гарднър (Айова, САЩ)

Да се молим за: ОНКОЛОЗИТЕ.

Остави коментар

Live Reply