Бог е наша канара

Прочит: Псалм 18:1-4, 16

 

„Приклони към мен ухото Си; побързай да ме избавиш; бъди ми силна канара, укрепено здание, за да ме спасиш.“

                                                                                   (Псалм 31:2)

 

Всяка седмица очаквам с нетърпение специалните упражнения във вода за болни от множествена склероза. Аз и приятелите ми ходим на басейн, където изпълняваме тези лечебни техники, като се държим здраво за дръжките на стената.

Веднъж там нямаше никакво място и аз реших бавно да се придвижа към въжето, което разграничава плувните коридори, за да се хвана за него. Тръгнах с бавни крачки към въжето, но изведнъж се замаях и изгубих равновесие. Тъй като то не осигурява здрава опора, започнах да потъвам. Инструкторът скочи в басейна, спаси ме и ме помоли да обещая, че занапред няма да се отделям от ръба. В онзи момент аз дори не можех да извикам за помощ, защото бързо се намерих под водата.

Често нещо такова се случва в нашия живот: не можем или сме твърде упорити, за да извикаме за помощ към Бога. Но Той знае кога се нуждаем от Него. Колко пъти ни е привдигал – физически, духовно, емоционално! Той е наша канара, при която винаги можем да прибегнем.

 

Молитва: Боже на силата, Ти си наша канара и укрепено здание. Благодарим Ти, че можем да сме уверени, че ще ни избавиш във време на беда. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато приливът на проблемите заплашва да ни погълне, можем да се доверим на Бога.

Сю Карлони (Уисконсин)

 

Да се молим за: ЗДРАВНИТЕ ИНСТРУКТОРИ И ХОРАТА, НА КОИТО ПОМАГАТ.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply