Бог е навсякъде

Прочит: Битие 39:20-23

 

„Ако възляза на небето, Ти си там; ако си постеля в преизподнята, и там си Ти.“

(Псалм 139:8)

 

Докато растях, чувах родителите ми да казват, че Бог е навсякъде. Чудех се как така е навсякъде, а аз не мога да Го видя. Но тръгнах на църква и започнах да чувствам Божието присъствие във всякакви ситуации.

Когато изгубих работата си, чувствах присъствието Му. В моментите, в които усещах, че нямам повече сила, един глас в мен ми напомняше, че Бог е верен. В тези моменти историята на Йосиф стана реална за мен. Той премина през много изпитания, но Бог беше с него. Когато го хвърлиха в ров (Битие 37:24), когато се озова в тъмницата (Битие 39:20), когато го поставиха над египетския народ (Битие 41:40-43), Божието присъствие беше неотлъчно до него.

Във времето на изпитание си изградих навика да ставам рано, за да се моля и да хваля Бога. В мрака Божието присъствие и благодат беше най-голямата надежда и закрила. Зная, че Бог разбираше какво преживявам. Семейството ми видя надеждата, която открих в Бога, и заедно с мен Го прослави.

Година по-късно продължих да чувствам Божието присъствие, когато намерих много по-добра работа от предишната. През каквито и изпитания да преминаваме, Бог няма да ни остави.

 

Молитва: Боже, Който винаги си до нас, обграждай ни със Своето присъствие във всяка ситуация. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако се огледам, ще открия Божието присъствие навсякъде около мен.

Бенедикт Мутвеко Муси (Кения)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗГУБИЛ РАБОТАТА СИ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply