Бог е откъм нас

Прочит: Римляни 8:28-32

 

„… Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас? Онзи, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как няма да ни подари заедно с Него и всичко?“

(Римляни 8:31-32)

 

При едно гостуване в къщата на снаха ми в Небраска, видях, че новоизлюпена червеношийка беше паднала пред прозореца на мазата, който се намираше под нивото на двора. Беше твърде дълбоко, за да излезе оттам сама, затова трябваше аз да я спася. Тръгнах към нея, но когато видя, че приближавам, тя започна да цвърчи от страх. Веднага долетя и цялото ѝ семейство, което ме беше наблюдавало от близкото дърво.

След като измъкнах малкото пиле, осъзнах, че то е възприемало опитите ми да помогна като заплаха. Може би, ако знаеше какви са истинските ми намерения, нямаше да се съпротивлява.

И ние понякога сме като това пиле. Попадаме в трудна ситуация, често заради собствените си грешки, но не разчитаме на Божията сила. Нека вярата ни напомня, че Бог е откъм нас, а не против нас и че се грижи за нас много повече, отколкото можем да си представим. Ако Го потърсим за помощ, Бог може да ни спаси от най-големите ни страхове и от отчаянието.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни обичаш и се грижиш за нас. Прости ни, че отхвърляме помощта Ти. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е откъм мен, а не против мен.

Чък Кралик (Мисури, САЩ)

 

Да се молим за: БОЖИТЕ ТВОРЕНИЯ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply