Бог е с нас

Прочит: Йов 14:1-14

 

„… дните му са определени и броят на месеците му е в Теб, и Ти си поставил границите му, които не може да премине.“

(Йов 14:5)

 

Племенникът ми сега е здрав и енергичен, но това не винаги е било така. Когато се роди, веднага го настаниха в интензивното, за да се справят с някои усложнения, които по думите на лекарите не бяха притеснителни. Въпреки тяхното уверение семейството ни много се разтревожи. Всички бяхме изплашени. Страхувах се, че моят племенник, който беше дошъл на белия свят преди минути, е достигнал определените си дни още преди да са започнали.

Попитах мама, която беше опитна медицинска сестра, и татко, който е пастор, дали можем да помогнем с нещо. Питах и Бога – как и защо се случва такова нещо. Мама каза: „Не мога да направя много, но се моля Бог да е с него и с лекарите“. А татко отвърна със сълзи в очите: „Понякога молитвата е всичко, което можем да сторим“. Чувствах се безсилна, но не и сама.

Мисля, че чувствата, които изпитвах през онзи ден, наподобяват тези на изпълнените със страх Исусови ученици в съботата преди Неговото възкресение. Предстоящото възкресение носи надежда, но бъдещата надежда не винаги може да отмахне днешната скръб. Бог е същият вчера, днес и завинаги. Той е с нас дори в най-тежките моменти. Колкото и каквито и да са нашите дни, през всички тях ще преминем с Бога.

 

Молитва: Боже, Ти винаги си с нас. Нека живеем като верни Твои свидетели. Амин.

 

Мисъл за деня: Понякога молитвата е единственото, което можем да сторим, но то е достатъчно.

Джонатан Рединг (Тенеси)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В ИНТЕНЗИВНИ ОТДЕЛЕНИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply