Бог е с нас винаги

Прочит: Филипяни 1:3-11

 

„… Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще го усъвършенства до деня на Исус Христос.“

(Филипяни 1:6)

 

Моята братовчедка Брук беше напълно здрава до 35-годишна възраст, докато един ден внезапно спря да диша. След като спасиха живота ѝ, лекарите ѝ направиха още изследвания и я изписаха от болницата. Тя трябваше да изчака резултатите.

Един ден отидох да я посетя. Внезапно симптомите започнаха да се връщат. Опитвайки се да не покажа тревогата си, я попитах дали иска да се обадим за линейка.

Изведнъж си припомних думите от един стар химн, в който се казва, че Божието управление над света е мъдро, безкрайно и несмущавано от нищо. Припомних си, че Бог не изпада в паника. Той нито се бави, нито бърза, но винаги е тук и действа в нашия живот.

В онзи момент трябваше да взема бързи решения, но успях да запазя самообладание и да не забравя, че Бог е с нас.

Брук разбра своята диагноза – рядко заболяване на хранопровода – и започна необходимото лечение. Но думите от онзи химн останаха в ума ми. Успокоявам се, когато си припомням, че Господ винаги действа в живота ни. Разбира се, нищо не ни е гарантирано, но можем да сме уверени, че дори в най-несигурните моменти Той е с нас.

 

Молитва: Боже, помогни ни да сме спокойни, като знаем, че Ти нито се бавиш, нито бързаш, но винаги действаш в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги действа в живота ни.

Сара Сандерсън (Орегон)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В СПЕШНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply