Бог е същият

Прочит: Псалм 33:1-11

 

„Исус Христос е същият вчера, днес и до века.“

(Евреи 13:8)

 

Грейс е забележителна жена, която има уникална памет и помни имена и дати по-добре от много по-млади свои приятелки. На празненството, посветено на деветдесет и втория ѝ рожден ден, хората започнаха да си припомнят различни неща, свързани с нея. „Помниш ли?“; Ами онзи път, когато…?“ Разговорът се подемаше от различни приятели, които подхващаха нови теми и предизвикваха все повече усмивки.

Грейс ни припомни колко са се променили богослуженията от времето на нейната младост. Тогава музиката е била съвсем различна, не е имало групи, които да свирят и пеят в църквите. Песните са били други. Днес имаме повече свобода както по отношение на църковното хваление, така и за облеклото, което носим по време на богослужение.

Този разговор ме накара да се замисля, че колкото и да се променяме ние, хората, Бог винаги остава същият. Той винаги прощава, утешава и очаква от нас смирени сърца, приемане и покорство. Божията любов към хората никога не отпада. Годините минават, управниците се сменят, хора се раждат, живеят и умират. Бог е бил, е и ще бъде винаги същият.

 

Молитва: Вечни Боже, помогни ни да се посвещаваме на Теб във всеки етап от своя живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Всичко друго може да се промени, но Бог остава същият.

Карол Първс (Англия)

 

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply