Бог ме обича

Прочит: Йеремия 29:10-14

„Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“
(Йеремия 29:11)

Денят, който трябваше да бъде един от най-щастливите в моя живот, стана един от най-нещастните. Осем дена преди да се дипломирам в семинарията, жена ми реши, че вече не иска да бъдем женени. Бях отчаян. Когато се видяхме с моите родители в деня преди церемонията, мама ми даде картичка, на която беше написан днешният библейски стих.
Йеремия пише тези думи до израилтяните, заточени във Вавилон, за да ги насърчи, че Бог не ги е забравил. Те ми напомняха, че съм Божие дете, по време на плена на безнадеждността и самотата, който преживявах в личен план. Бог ме обича и никога няма да ме забрави.
След развода напуснах работа и се преместих при моите родители. Дори в най-трудните моменти Господ беше верен. Минаха две години и аз отново започнах да работя в църквата, дори се ожених за втори път.
Понякога, когато животът ни не се развива така, както очакваме, мислим, че Бог ни е забравил. Но думите на пророк Йеремия ни насърчават, че дори когато сме в плен на болка, самота и страх, Бог продължава да ни обича и да се грижи за нас.

Молитва: Святи Боже, благодарим Ти, че ни обичаш и искаш най-доброто за нас. Помагай ни да се надяваме на Теб дори когато животът ни изглежда безнадежден. Амин.

Мисъл за деня: Бог ме обича и иска най-доброто за мен.
Джейсън Хъфман (Тексас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ РАЗВОД.

Остави коментар

Live Reply