Бог ни чува и ни обича

СЪБОТА, 14 ФЕВРУАРИ 2015

 

Бог ни чува и ни обича

 

Прочит: Яков 5:13-18

 

„Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления.“

                                                                                   (Яков 5:13)

 

Признавам, че молитвата не е най-силната страна от духовния ми живот. Не се притеснявам да се моля за някого по време на богослужението, но ми е трудно да прекарвам дълго време в молитва. Трудно ми е да стоя дълго на едно място, защото умът ми винаги е неспокоен.

Този ден обаче беше специален. Съпругът ми имаше важно интервю за работа и двамата бяхме много притеснени. През целия ден се молих за него. Молих се, докато ставах от сън, докато си правех кафе, а после седнах на дивана и близо час молех Бога да му помогне. Бях много развълнувана и убедена, че това е най-добрият начин да се погрижа за него в този момент.

Няма значение дали се молим прави, седнали или на колене. Не е толкова важно дали отправяме към Бога дълги молитви, или прошепваме няколко думи. Най-важното от всичко е самата молитва – истинската, изпълнена с вяра молитва, с която споделяме своите радости и страхове с Бога, Който винаги ни чува и ни обича.

 

Молитва: Боже, Приятелю и Изкупителю наш, благодарим Ти за възможността да общуваме с Теб чрез молитвата. Помагай ни да намираме достатъчно време за нея, защото само така можем да бъдем близо до Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Не е важно кога, къде и как се молим, а да се молим непрестанно.

Лорън Мичъл (Вирджиния)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ТЪРСЯТ РАБОТА.

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply