Бог ни избавя

Прочит: Псалм 27:1-14

 

„Господ е светлина моя и избавител мой; от кого ще се боя? (…) Ако се опълчи против мен и войска, сърцето ми няма да се уплаши; ако се повдигне против мен война, и тогава ще имам увереност.“

(Псалм 27:1, 3)

 

Ел Салвадор беше в гражданска война в продължение на десетилетие, след като през ноември 1989 г. хората, които искаха да свалят правителството, започнаха военни действия в столицата Сан Салвадор, където живея. Няколко дни със семейството ми бяхме като в капан у дома, криейки се от прелитащите самолети и хеликоптери, както и от военните по улиците. Тогава бях едва на девет и не знаех нищо за политиката и насилието, до което доведе конфликтът. Но много ме беше страх и нямах никаква надежда. Започнах да плача. Майка ми дойде при мен и ми каза: „Защо плачеш?“. „Защото ще умрем“ – отвърнах. Никога няма да забравя нейния отговор: „Къде ти е вярата? Довери се на Бога“. Тези думи ме успокоиха и се почувствах по-добре. Само след няколко дни можехме да напуснем къщата невредими. През нощта, когато излязохме от града, видях хеликоптерите да кръжат точно над нашия квартал.

Трудно е да имаш вяра, когато животът ти е в опасност и не виждаш избавление. Въпреки това Библията разказва за много хора, които разчитат Бог да ги избави. Той не се е променил. Винаги, когато си припомня тези събития, благодаря на Бога, че ме избави, за да раста във вярата и да я споделям с хората.

 

Молитва: Боже, избавяй ни от опасност и от тези, които могат да ни наранят, защото Ти си нашият избавител. На Тебе се надяваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е достатъчно силен, за да ме избави от опасност.

Марчело Каркач (Мериленд, САЩ)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА В ЗОНИТЕ НА ВОЕНЕН КОНФЛИКТ.

Остави коментар

Live Reply