Бог освежава душата ми

Прочит: Псалм 23:1-6

 

„… при тихи води ме завежда. Освежава душата ми…“

                                                                     (Псалм 23:2-3)

 

Много пъти цар Давид – авторът на Псалм 23 – имаше нужда от духовно възстановяване. Когато Саул го преследваше, за да го убие, Бог поднови надеждата му. Господ му помогна и когато скърбеше заради смъртта на сина си. Дори след греха с Витсавее, заради който Давид бе наказан жестоко, той почувства милостивата Божия десница и възстанови отношенията си със своя Бог.

В Псалм 23 взаимоотношенията на човека с Бога са сравнени с тези между пастир и неговото стадо. Когато овца с голямо руно падне, тя много трудно може да се обърне и да си стъпи на краката. Само за няколко часа коремът й се издува от газове и я задушава. Ако в това време пастирът не се появи и не й помогне, тя скоро ще умре.

По същия начин когато товарът от греховете, който носим, ни повали и ни изпълни с тъга и отчаяние, ние имаме нужда от някой, който бързо да ни възстанови духовно. Ако се молим, четем Словото и размишляваме върху него, ако общуваме със своите братя и сестри, нашият Пастир ще ни привдигне и ще ни възвърне силата, радостта и увереността.

 

Молитва: Господи, Пастирю наш, благодарим Ти, че чуваш молитвите, които отправяме към Теб в своята безнадеждност, и че ни привдигаш, като подновяваш общението ни с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато трудностите отнемат надеждата и силата ни, Добрият пастир възстановява нашата душа и ни възвръща към живот.

Анди Бейкър (Тенеси)

 

Да се молим за: ОВЧАРИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply