Бог се грижи за мен

Прочит: Псалм 32:8-11

„Аз ще те вразумя и ще те науча на пътя, по който трябва да ходиш; ще те съветвам, като върху теб ще бъде окото Ми.“
(Псалм 32:8)

След като се дипломирах през 2014 г., си събрах багажа и се преместих в друга провинция, за да търся работа. Дотогава не се бях замисляла за Божите планове за мен. Оставих семейството си и църквата, в която ходех.
Когато пристигнах на новото място, веднага започнах да търся свободни работни места. Така изминаха два месеца и още бях безработна. През това време ми беше много мъчно за семейството и приятелите от църквата. Успокоявах се, като четях испанското издание на „Духовна манна“, но в сърцето ми имаше огромна празнина. Понякога се питах дали Бог не ме е изоставил, но не губех надежда, че Той ще се погрижи за мен.
Тогава получих предложение за работа в провинцията, който бях напуснала. Веднага разбрах, че това е отговорът на моите молитви. Без да се замислям, отново опаковах багажа си и се прибрах у дома. Разбрах, че Божият план за мен не винаги съвпада с моя. Той винаги бди над мен.
Ако не спираме да се молим и да вярваме в Божията милост и подкрепа, ще се уверим, че Господ винаги бди над нас и ни води.

Молитва: Любящи Боже, помогни ни да разберем, че искаш само най-доброто за нас и че Твоите планове са много по-добри от нашите. Амин.

Мисъл за деня: Бог има прекрасен план за мен.
Абигейл Пиджал (Еквадор)

Да се молим за: УЧИТЕЛИТЕ, КОИТО СА БЕЗ РАБОТА.

Остави коментар

Live Reply