Бог се грижи за всеки от нас

Прочит: Матей 7:7-12

„Дай ни днес насъщния хляб…“
(Матей 6:11)

Снаха ни и четиригодишната ни внучка пътуваха от Мексико към Токио при приближаването на урагана „Харви“. В Хюстън, Тексас, те трябваше да сменят самолета, но заради лошото време всички полети бяха отменени малко след като пристигнаха в Хюстън.
На летището те извикали такси, за да си намерят хотел, където да пренощуват. За щастие, хотелът им не пострадал, както други в околността, но имало проблем с хранителните запаси. Със съпругата ми много се притеснявахме за тях. Всеки път, когато сядахме на масата, се молехме Бог да осигури храна на снаха ни и внучката ни. Той го направи – чрез хора, които им помогнаха. След десет дни престой в Хюстън, те успяха да се приберат живи и здрави.
Когато молим Бога да ни даде насъщния хляб, осъзнаваме, че Той е източникът на всичко. Нека имаме вяра, че Господ ще се погрижи за нуждите ни. Когато ситуацията изглежда безнадеждна, нека Му се доверим напълно.

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за благословенията, които ни даряваш, и се молим за хората, които преминават през трудни времена. Доверяваме се на Твоята грижа. Амин.

Мисъл за деня: Ще се доверя на Бога, Който ще се грижи за мен днес и всеки ден.
Хосе Вергара (Мексико)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА НА ПЪТ КЪМ ДОМА.

Остави коментар

Live Reply