Бог се грижи за всички

Прочит: Исая 40:27-31

„Той дава сила на отслабналите и умножава мощта на немощните.“
(Исая 40:29)

В продължение на шест години се грижех за съпруга си, който страдаше от болестта на Алцхаймер. Преминах през много трудности. Сега той е настанен в хоспис, но през тези години се чувствах като затворник в собствения си дом и исках да се откажа. Бях толкова изнервена, че се питах не може ли да направи нещо сам или да не се изнервя толкова за една телевизионна програма. После си отговарях, че това не зависи от него, защото е болен.
Нещата бяха сериозни, целият живот на съпруга ми се обръщаше с главата надолу. Това със сигурност го е плашело. Той отпадаше от ден на ден, а аз се молех Бог да ми даде сили и търпение, за да се грижа за него с любов. Имаше моменти, в които не знаех как ще продължа, но Бог ми даваше сила, търпение и разбиране, че мъжът ми е подвластен на болестта и затова е толкова променен.
Когато мислим, че не можем да продължим, или не успяваме да се справим с някаква ситуация, нека не забравяме, че Бог е с нас и ще ни помогне. Молитвата и размишлението върху Неговото слово ни носи усещане за Неговото присъствие. Проблемите може и да останат, но Той няма да ни остави никога.

Молитва: Господи, давай ни сила и търпение, за да се уповаваме на Тебе дори в най-трудните моменти. Амин.

Мисъл за деня: Бог ми дава сила да обичам и да се грижа за хората около мен.
Джойс Айрвин (Ню Йорк)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НЯКОГО.

Остави коментар

Live Reply