Бог се грижи за всичко

Прочит: Псалм 104:10-24

„Господи, Боже мой, Ти си извършил много чудеса; и Твоите мисли заради нас не е възможно да ги изложи някой пред Теб; ако бих поискал да ги изявя и разкажа, те превишават всяко преброяване.“
(Псалм 40:5)

В един горещ априлски следобед отидох да взема петгодишното си дете от училище. Трябваше да ходим пеша, защото не можехме да си позволим да ползваме автобус. Бързах, потях се и си мечтаех да имам кола.
По пътя към вкъщи една кокошка мина пред нас. С присъщото си любопитство дъщеря ми попита: „Мамо, защо палецът на кокошката е отзад на крака ѝ?“. Аз се засмях и отговорих, че без него тя нямаше да запазва баланс.
Замислих се – докато се притеснявах за ситуацията, в която се намирахме в този момент, дъщеря ми се радваше на чудното Божие творение. В продължение на седмици се бях вглъбила в семейните си проблеми и бях престанала да забелязвам малките неща. Когато се замислих върху малките детайли, чрез които Бог е направил всичко в света съвършено, открих, че и всеки детайл от живота ми е важен за Него.

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че се грижиш и за най-малките детайли от нашия живот. Помогни ни да помним, че всичко в света функционира в пълнота, която прославя Тебе. Амин.

Мисъл за деня: Бог се грижи за всяко нещо в моя живот.
Катрин Куао (Гана)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ТРАНСПОРТ.

Остави коментар

Live Reply