Бог се грижи

Прочит: Лука 12:22-31

 

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“

                                                                       (Притчи 3:5-6)

 

Миналата година исках да повиша квалификацията си по социални дейности и кандидатствах в два от най-добрите ни колежи. След като не успях и в двата, реших да се пробвам в трети. Лесно се справих с теста и устния изпит след него. Най-важно обаче беше второто интервю, на което, по мое мнение, се представих добре. Само че след края на интервюто видях името си в списъка с чакащите за второ класиране.

Шансовете ми за успех бяха изключително малки, но със силна вяра в Бога, аз очаквах да стане чудо. Такова не се случи и аз се прибрах вкъщи отчаяна.

Няколко дена по-късно ми се обадиха от същия колеж, за да ми кажат, че едно от местата се освобождава и мога да се запиша. Не можех да повярвам!

Сега тече третият семестър, а аз научих от всичко това, че винаги сме под закрилата на Бога, Който ни обича и се грижи за нас. Научих се да Му се доверявам, да имам търпение и да помня, че Той промисля за наше добро.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, благодарим Ти, че си с нас, когато най-много се нуждаем от Теб. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги промисля за наше добро.

Санджита Сарън (Индия)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ, КОИТО СЕ СБЛЪСКВАТ С ПРОБЛЕМИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply