Бог ще бъде с мен

Прочит: Псалм 143:5-10

„Научи ме да изпълнявам волята Ти, защото Ти си мой Бог; благият Твой Дух нека ме води в земята на правдата.“
(Псалм 143:10)

Въпреки че със съпруга ми сме се премествали 21 пъти, аз продължавам да приемам промените трудно. Те извикват всичките ми притеснения и чувство за несигурност. Едно от преместванията беше особено тежко за мен, защото обичах мястото, където живеехме. Бяхме част от голяма църква и трябваше да оставя много приятели. Работех в голям център за подпомагане на жени в криза и работата беше и мое служение.
Мина време, докато разбера какъв е бил Божият план за това преместване. Започнах работа в подобна организация, в която опитът ми се оказа много полезен. Замислих се и за предишните ни премествания и откривах причина за всяко от тях. Научих се, че винаги мога да разчитам на Бога да ме води в правилната посока.
Когато се наложи да преживеем промяна, можем да помолим Бога да ни води и напътства. Той ни обича и иска да живеем и служим пълноценно, затова ще отговори на нашата молитва – не само чрез Своето слово, но и чрез съветите на приятелите и наставниците ни във вярата. Отговорът не винаги ще съответства на нашите предпочитания, но трябва да знаем, че следването на Божието напътствие е винаги най-доброто, което можем да сторим.

Молитва: Боже, помагай ни да се доверим, че ще ни покажеш начините и местата, където ще продължим да намираме радост от това да Ти служим. Амин.

Мисъл за деня: Мога да се доверя на Бога да ми покаже най-добрия начин да Му служа.
Мирна Конрад (Флорида,САЩ)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply