Бог ще промисли

Прочит: Филипяни 4:18-20

„А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христос Исус.“
(Филипяни 4:19)

Когато с мъжа ми Чарлс се оженихме, посветихме живота си на нашия Господ с думите от молитвата за подновяване на завета с Бога: „Позволи да сме изпълнени, позволи да сме празни; дай ни всичко, не ни давай нищо. Свободно и от цяло сърце предоставяме всичко, което имаме, на Тебе“.
Раждаха ни се деца всяка година, докато Чарлс завърши богословското си образование, а това означаваше много разходи. Но Бог се погрижи за всичките ни нужди по различни начини, включително чрез парични подаръци в пликове в пощенската ни кутия.
Когато Чарлс получи стипендия, за да запише докторантура в Канбера, животът ни стана малко по-лек. Четвъртото ни дете се роди по време на първата ни година от назначението в Нюкасъл и отново не ни беше лесно. Но Бог отново ни помогна, като намери приятел от църквата, който да ми помага в чистенето.
През 1974 г., когато живеехме в Бризбейн, съпругът ми предложи да довърша образованието си, което бях започнала през 1955 г. Страхувах се от провал, но много неща направиха следването ми възможно – децата ходеха на училище, правителството временно премахна университетските такси, а и живеехме близо до университета. Още веднъж Бог се погрижи за нас! Убедена съм, че когато направим крачки на вяра, Бог ще се погрижи за всичко по чудесен начин.

Молитва: Небесни Татко, помагай ни да имаме смелост да следваме волята Ти за нашия живот с пълно доверие, че ще се погрижиш за всичко, от което се нуждаем. Амин.

Мисъл за деня: Бог може да отговори на молитвите ми по чудесен начин.
Патриша Нолър (Австралия)

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИ ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ СВОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ.

Остави коментар

Live Reply