Бог ще промисли

Прочит: 2 Коринтяни 4:13-18

 

„А Бог е силен да преумножи на вас всякакво благо така, че като имате винаги и във всичко това, което е достатъчно във всяко отношение, да изобливате във всяко добро дело…“

(2 Коринтяни 9:8)

 

Когато бях в колежа, работех в летен лагер на едно много красиво място далеч от дома. Нямах много свободно време, освен една седмица по средата на лятото. Както повечето от колегите си, планирах да я прекарам в лагера, за да имам възможността да се насладя на природата. Но един ден почувствах Божия призив да посетя семейството си. В началото се съпротивлявах вътрешно на тази мисъл, но после реших да го направя.

Докато тръгвах от лагера, колата ми се счупи. С мисълта, че ще разочаровам семейството си, се питах защо Бог иска да направя нещо, което не мога. Дали бях разбрал правилно? Когато един мой колега ми предложи да ми даде колата си за всичките тези километри, бях изумен от щедростта му.

Радвах се, но не спирах да мисля, че съм подложил на съмнение Божията вярност. Тогава осъзнах, че ако Господ ни води да направим нещо, ще ни открие начин да го сторим. Сега, когато започна да се притеснявам, че животът ми поема в неочаквана посока, си припомням онзи ден и очаквам Бог отново да промисли за ситуацията.

 

Молитва: Боже, успокоявай умовете и сърцата ни с увереността, че винаги си с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да съм спокоен, че Бог ще промисли за всичко, което трябва да направя.

Алекзандър Холкомб (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ В ЛЕТНИ ЛАГЕРИ.

 

Остави коментар

Live Reply