Бог ще се погрижи

Прочит: 2 Коринтяни 9:10-15

„… всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“
(1 Петр. 5:7)

След раждането на първото ни дете изпаднах в следродилна депресия, а точно тогава съпругът ми нямаше работа. Беше ясно, че ще трябва да смени кариерата си, и това допринасяше за несигурността, която изпитвахме. Не знаехме какво ни очаква и дори дали няма да се наложи да се преместим в друг щат.
Една сутрин синът ми плачеше, защото беше време за хранене. Докато приготвях бутилката с мляко, му говорех: „Спокойно, миличък. Кога не съм ти давала това, от което се нуждаеш?“. Докато произнасях тези думи, осъзнах, че сърцето ми вика към Исус да ни помогне да посрещнем своите нужди. Почувствах се като изплашено дете, искайки нещо, което само не може да си осигури. Погледнах сина си и си помислих, че само след малко той ще бъде сит, доволен и щастлив.
Каква илюстрация за начина, по който Христос се грижи за нас! Във всяко притеснение Той е бил близо до мен и ме е приканвал да загърбя страха, тревогата, съмнението и гнева. Като любящ баща Бог може и ще промисли за всички наши нужди.

Молитва: Боже, Който ни обичаш безкрайно, когато не виждаме ясно пътя пред себе си, помагай ни да се доверяваме на Тебе. Амин.

Мисъл за деня: Бог ще се погрижи за мен.
Къртни Боулуеър (Охайо, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ СЛЕДРОДИЛНА ДЕПРЕСИЯ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply