Бог ще се погрижи

Прочит: Псалм 23:1-3

 

„Освежава душата ми; води ме през прави пътеки заради името Си.“

(Псалм 23:3)

 

Една нощ се събудих изпълнена с тревога, която започна да нараства като търкаляща се снежна топка. Притеснявах се за нещата, в които смятах, че съм се провалила. Списъкът с отговорности беше твърде дълъг и не можех да намеря мир. Реших да се помоля и да прочета Псалм 23. Той винаги е бил като балсам за душата ми, успокоявах се, докато си представях зелените пасбища и тихите води, където Бог ме води. Но този път Той ми показа нещо различно.

Вторият и третият стих говорят за това какво Бог прави за мен. Докато аз се притеснявах за хилядите неща, които не бях направила, псалмът ми даде да разбера, че Господ е Този, Който се грижи за мен. Не аз възстановявам и освежавам душата си, не аз намирам пътя на правдата, не аз изпълнявам всички обещания. Бог е Този, Който ме води, грижи се за мен, възстановява ме и ми дава всеки добър дар. Толкова безсмислена е била борбата ми да постигна неща, за които Бог се е погрижил.

Постепенно товарът на притеснението и тревогата отпадна и почувствах мира, който донесе спокойствието на съня. Нямаше за какво повече да се притеснявам. Бог се беше погрижил за всичко.

 

Молитва: Добри Пастирю, благодарим Ти, че ни напомняш, че не всичко е наша отговорност и в наш контрол. Помогни ни да намерим мир в Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Добрият Пастир носи товара ми.

Бел Тод (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е В ПЛЕНА НА ТРЕВОГАТА.

 

Остави коментар

Live Reply