Бог ще се погрижи

Прочит: Исая 49:14-16

 

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

(Йеремия 29:11)

 

През 2017 година синът ни завърши колеж, а дъщеря ни – гимназия. Въпреки че много се вълнувахме, със съпруга ми се питахме какво следва. Работната ми виза не им позволяваше да кандидатстват за стипендия. Бях изтеглила заем за сина ни, когато постъпваше в колежа, и не исках да тегля още един. Освен това той трябваше да се върне в Индия, ако не продължи образованието си. Бях изпълнена с тревожни мисли. Дали не се противопоставих на Божия план, идвайки в тази страна? След 14 години в Южна Каролина, как щеше синът ми да свикне да живее в Индия?

Нямах отговор на тези въпроси и се молех нощем, когато не можех да заспя. Спомних си Божието обещание от Йеремия 29:11. Написах си го на лист и го залепих до микровълновата фурна. Всяка сутрин го казвах на висок глас, за да напомня на себе си и на Бога за това обещание. Всеки път, когато ме изпълваха тревожни мисли, си казвах думите от този стих.

Синът ми се включи в докторска програма по химия, а дъщеря ми завършва обучението си за медицинска сестра със заем от една църква. Колкото и да се страхуваме, Бог е верен и държи бъдещето ни в Своите ръце.

 

Молитва: Боже на нашето бъдеще, помагай ни да помним, че никога няма да ни забравиш или изоставиш. Утешавай ни и усилвай вярата ни в Твоите обещания. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се грижи за моето бъдеще, затова мога смело да се изправя пред настоящето.

Аруна Шагар (Южна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: УЧИТЕЛИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply